top of page

איך נהפוך את המעבר לשעון קיץ, למוצלח?

עם המעבר לשעון קיץ אנו מאחרים את השעון בשעה, לכן סביר להניח כי בלילה שלמחרת המעבר, הילד ילך לישון שעה מאוחר יותר אך גם יתעורר בשעה מאוחרת יותר שזו חדשה טובה להורים רבים הסובלים מהתעוררות מוקדמת של הילד.
 

לכן עקבו אחרי ההמלצות הבאות כדי להחזיר את שעת ההרדמה המקורית וזאת בתקווה שהילד ימשיך להאריך את שנתו ושנת ההתעוררות תתאחר לאורך הזמן. 
 

חשוב להקפיד ולשמור על שגרת ערב הרגילה, בדיוק כמו קודם.
שעת הלילה המתאחרת גורמת גם לכך שהילדים יהיו ערים שעה נוספת ויתעייפו מאוחר יותר. הסיבה לכך היא הורמון השינה, המלטונין, המופרש בשעות החשיכה, ומופרש בדם בכמויות גדולות עד שעת חצות, ואחריה הולך ויורד.

 

לאחר הלילה הראשון של  המעבר לשעון קיץ התחילו בשינוי איטי של התאמה והקדמת שעת השינה לשעה המקורית. תחילה הקדימו ב 10- 15 דק' את שעת ההרדמה והקפידו על הרדמה בשעה זו במשך כמה ימים. לאחר מכן הקדימו שוב את שעת ההרדמה ב 10-15 דק' נוספות למשך ימים נוספים וכך לאחר כארבעה מחזורי - שינוי עד שתגיעו לשעת ההרדמה המקורית.

 

הקפידו על החשכה מוחלטת של חדר הילדים כי זה יקל עליהם את השינה בשעות הערב אם עדין לא החשיך לגמרי. הסיבה לכך היינה הפרשת  הורמון שינה. ההורמון  מופרש פחות באור, אך הפרשתו  תתגבר בחושך, גם אם הוא מלאכותי.

 

זכרו כי שעות ההשכבה האידאליות לילדים קטנים מגיל לידה עד גיל שנתיים הן בין שש וחצי לשמונה. ולילדים מגיל שנתיים עד גיל חמש חושב להשכיב עד השעה תשע לכל המאוחר.

 

bottom of page