טיפים להקלה על בעיות שינה אצל תינוק מצונן ומשתעל
-
מומלץ לטפטף טיפות אף של מי מלח כ 10-15 דקות לפני השינה ולפני כל ארוחה במשך היום.
-
לאימהות מניקות ,ניתן לטפטף מס. טיפות של חלב-אם, מספר פעמים ביום לאפו של התינוק-עוזר פלאים כמו כן הנקות מרובות בתקופה הזו עוזרות לחיזוקה של מערכת החיסון.
-
שימוש במכשיר אדים קרים בחדר, במהלך הלילה, יקל על הנשימה. יש להקפיד לתפעל את המכשיר לפי ההוראות.
-
להקלה נוספת על הנשימה בלילה, מומלץ לשים כרית מתחת למזרון במיטת התינוק, כדי להגביה את הראש. עוזר במקרה של שיעול ואף סתום. זוית ממומלצת להגבהה 45 מעלות.
-
שימוש במנורת מלח בחדר עוזרת ומקלה על הנשימה.
-
להיעזר בתכשיר אפ-קל (של חברת מורז), בקצות הנחיריים. התכשיר הינו תערובת של שמנים אתריים המסייעת ומקלה על הנשימה (ניתן לקנות בבתי המרקחת).
-
כאשר התינוק מתקשה לנשום, ניתן לעשות מעט עיסוי בכף הרגל באזור שמתחת לבהונות. ניתן לעשות תנועות שפותחות את האזור ע"י משיכות האצבעות כלפי חוץ.
-
טפטוף כמה טיפות של שמן לבנדר על טישו ליד המיטה עוזר לפתיחת מערכת הנשימה ולשינה.
-
לטפטף כמה טיפות של שמן איקליפטוס או מנטה בתוך קערית עם מים חמים ליד המיטה. עוזר מאד בזמן צינון לפתיחת מערכת הנשימה.
בכדי לחזק את מערכת החיסון ובכך לעזור לפעוט להתגבר ביתר הצלחה על תקופות מחלה ניתן לעסות באופן שגרתי את בית החזה ואת בלוטת הטימוס.
-
עיסוי בית החזה: תנועות סיבוביות מסביב לפטמות עם 2 או 4 אצבעות יורדים למטה ע"מ לעסות את הלימפות. עם 2-4 אצבעות או 2 האגודלים פותחים את בית החזה.
-
עיסוי בלוטת הטימוס (בלוטה הממוקמת 2 אצבעות מתחת לאיזור הצוואר) ,אחראית על יצור ראשוני של תאי מערכת החיסון. בלוטה שיש להמריץ ע"י יסיבוב 2 האצבעות מסביב לבלוטה עם כוון השיעון.