תינוק חולה
כיצד להתנהל בלילות של מחלה של התינוק?
תינוק היודע להירדם עצמאית ולישון לאורכו של הלילה, גם תקופה של מחלה לא תפגע משמעותית בשינה שלו, וכאשר הוא יישן טוב ההחלמה תהיה מהירה יותר (מערכת החיזון מתחזקת בזמן השינה).
הנה כמה טיפים חשובים להתנהלות נכונה בזמן מחלה:
-
חשוב לשים לב אם הכול כשורה, אם משהו נראה לך חריג יש לפנות לרופא, לבדוק ולקבל טיפול מתאים.
-
ילד חולה זקוק ליותר שינה (זוכרים? מערכת חיסון) לכן יש לאפשר לו גם במהלך היום לישון בהתאם לצורך.
-
ילד חולה לרוב גם אוכל פחות, לכן יש להימנע מהשלמת האוכל במהלך הלילה, אלא אם יש הוראה מפורשת של רופא, ילד שלא רגיל לאכול בלילה, אין צורך להתחיל להרגילו לכך בימי מחלה.
-
אם החלטת לתת לילד מים במהלך הלילה, יש לשים לב מתי זה הופך להרגל ולהפסיק.
-
חשוב לנהל שגרה רגילה: כלומר טקס שינה בשעות הרגילות ובהתנהלות הרגילה. כאשר תינוק חולה והוא אינו מרגיש טוב זה לעיתים כרוך בכאבים שהוא חש בפעם הראשונה ואין לו מושג מה קורה לו, זה לרב מלחיץ וגורם לבכי. אם גם מסביב, השגרה שהוא רגיל אליה משתנה, אז זה הופך לגורם לחץ נוסף. שגרה תמיד מרגיעה ומשרה ביטחון.
-
בזמן מחלה אפשר לתת יותר מגע וזמן על הידיים אבל חשוב להימנע מהרדמה בדרך שונה מהרגיל(על הידיים, באכילה, בעגלה תוך כדי נדנוד וכו...) זה עלול לקבע הרגלים פחות טובים וליצור רגרסיה.
-
חשוב לא להרדים במקום שונה מהמיטה של התינוק (על הידים, בישיבה על כיסא)או במקום שונה מחדר התינוק (סלון, חדר ההורים...). מצב כזה עלול לגרור לבלבול והתינוק אינו מבין מתי מאפשרים לו לישון במקום שונה ממיטתו ומתי לא וזה עלול לגרור לילות של בכי לאחר שיבריא מהמחלה.
-
חשוב במשך הלילה לא לצאת מהחדר. העניקו את הטיפול הרפואי(נתינת מורד חום, עשיית אינהלציה וכו...) בחדר התינוק כדי לא ליצור ציפייה גם בהתעוררויות אחרות ליציאה מהחדר. אל תפחדו שיעיר את האחים שלו אם הם ישנים בחדר אחד משותף, בדרך כלל זה אינו קורה וכך הם לומדים לישון אחד עם הרעש של השני, וגם אם זה יקרה הרגיעו והחזירו לישון.