התנהלות נכונה בזמן החופשה המשפחתית
החופשה הגדולה , מה זה עושה לשינה של הילדים שלנו ואיך לא חוטפים התמוטטות עצבים בסופה?
אז הנה כמה כללים פשוטים ליישום,שיעזרו לכם ההורים ,לעבור את החופש הגדול בשלום:
-
לא למהר לשבור את הכללים הידועים אלא להיפך, דווקא בתקופות כאלה, חשוב שנתכנן את הימים, כך שעדין יישארו עוגנים ידועים לאורך היום על מנת להעניק ביטחון ורוגע לכל המשפחה. כלומר גם אם אנחנו הולכים היום לים, במקום לגן ,חיזרו הביתה לקראת ארוחת הצהרים בשעה הרגילה, לאחר מכן השכיבו את הילדים לשנת הצהרים השגרתית.
-
הוסיפו הסברים מילוליים לקראת כל שינוי בסדר היום הבלתי ידוע. הסבירו לפני היציאה מהבית לאן הולכים, מה צפוי לנו, מתי חוזרים ומה יגיע לאחר מכן. אל תסתפקו בהסבר אחד בתחילתו של היום, אלה המשיכו להסביר מה צפוי בשעה הקרובה ובסיום הפעילות. בדרך זו תורידו את רמת החשש ותגבירו את הרוגע והביטחון, זה משאיר מעין עוגן ביטחון לילדים כאשר ברור להם מה צפוי.
-
הקפידו במשך כל ימי החופשה על שעות שינה כנדרש ושימו לב לסימני העייפות של ילדיכם. אל תעיפו אותם יתר על המידה, כי בדרך הזו תקבלו ילדים עצבניים, איכות שנתם עלולה להיפגם גם במשך הלילה... ואתם תימצאו את עצמכם מקיצים שוב ושוב לאורך הלילה.
-
וכמובן בסיומו של כל יום הקפידו מאד על עריכת טקס השינה הידוע והמוכר. שימרו על מערכת השעות הידועה והשכיבו את הילדים לישון בשעות ההשכבה הרגילות.
בנוסף כיצד נתכנן ימי חופשה מלאי הנאה לכולם?
לרב הפעוטות בסיום יום מלא פעילות, יתקשו לומר שהם עייפים והעיפות תבוא לידי בטוי בבכי או נדנוד שעולה לנו על העצבים ואנחנו נגיב עליו ברוגז ועיתים אף בצעקות ונגיע לסוף היום מרוטי עצבים.
כדי להימנע מהמצבים האלה בסיום יום של בילוי משותף, נסו להבין לאחר כמה זמן הילד הקטן שלכם מתעייף ועשוי להזדקק למנוחה ותכננו את משך הפעיליות מחוץ לבית, שלא תעלה על מס. השעות האלה או לחילופין דאגו לאפשרות מנוחה במהלך היום, באוטו בעגלה או בבית שבו אתם מתארחים.
תכנון נכון של ימי החופשה ובהתאמה לגיל ולצרכים של הילדים שלכם עשויה לשפר מאד את הזמן הבילוי המשותף ולהפוך אותו לזמן איכות שתרצו לחזור עליו שוב ושוב(ולא להגיע לכך שתהיו בהמתנה לתחילת שנת הלימודים עם עצבים מרוטים).
לסיכום
זכרו שבימי החופש הגדול חשוב לא להפוך את החריגה מהשגרה לשגרה עצמה אלא שימרו על כמה שיותר ידוע בתוך הלא ידוע.
חופשה נעימה.